• Str. Gării de Nord nr. 1, sector 1 Bucureşti 010855

Sisteme și aplicații

I-PARC

I-PARC

Aplicatia I-PARC pune la dispozitia utilizatorilor o colectie de date referitoare la schimbarile aparute in timp asupra diverselor caracteristici si proprietati ale parcului de material rulant, precum si o arhiva electronica de stocare a documentelor primare de evidenta a acestor caracteristici.

Module si functionalitati
I. Inventarierea vagoanelor
Acest modul permite incarcarea tabelelor de inventariere, corectia acestora, interogarea datelor incarcate si obtinerea rapoartelor de inventariere. De asemenea permite obtinerea istoricului inventarierilor anterioare pentru unul sau mai multe vagoane.
II. Contracte vagoane particulare
Acest modul permite incarcarea informatiilor din contractele pentru vagoanele particulare, respectiv vagoanele apartinand unui anumit contract de inscriere in parcul de vagoane particulare pentru o anumita perioada de timp, vizualizarea si listarea acestora. De asemenea furnizeaza informatii catre aplicatia Argus referitoare la vagoanele particulare, ceea ce permite interogarea unuia sau mai multor vagoane referitor la apartenenta la un anumit contract si la valabilitatea contractului.
III. Arhiva fise reparatii
i parcAcest modul tine evidenta tuturor fiselor de reparatii planificate, inclusiv a imaginilor scanate ale acestora, ca si a fislor de inventariere initiale, intocmite la intrarea in parc a vagoanelor.
Datele din fisele de reparatii se introduc cu aplicatia SPEAR 2000, dar se pot introduce si din acest modul, cu ajutorul unei forme unice de incarcare date.
De asemenea tine evidenta si permite afisarea modificarilor (renumerotarilor) numarului unui vagon, precum si a proprietarului acestuia.
Modulul permite si incarcarea vagoanelor noi, cu principalele caracteristici tehnice ale acestora.
IV. Istoricul datelor financiare
Acest modul este destinat stocarii de date financiar-contabile istorice lunare referitoare la parc (valoare de inventare, amortizare lunara, amortizare totala), precum si obtinerea tuturor rapoartelor din luna curenta sau din lunile anterioare pentru serviciul de contabilitate. De asemenea se pot efectua interogari pentru un vagon sau un grup de vagoane, privind aceste date financiar-contabile.
V. Specificaţii de interoperabilitate pentru sisteme telematice (TAF/TAP TSI)
Acest modul realizeaza o corespondenta intre caracteristicile tehnice existente si cele solicitate pentru TAF/TAP TSI.

Date

14 Iunie 2018

Tags

Material rulant

Informații trafic feroviar

Informaţiile din circulaţie sunt variabile, valabile doar pentru data şi ora solicitării lor. Nu ne asumăm răspunderea pentru eventuale pagube directe, indirecte sau circumstanțiale produse prin utilizarea acestor informații.

Sugestii și propuneri

Aici puteţi să ne transmiteţi sugestii pentru îmbunătăţirea activităţii sau reclamaţii privind funcţionarea site-ului.
Pentru informații privind mersul trenurilor de călători, condiții și facilități de transport sau pentru solicitări de îmbunătățire a serviciilor de transport feroviar de călători, vă rugăm sa vă adresați Operatorilor Feroviari - Călători. 
Informatica Feroviară NU OPEREAZĂ TRENURI.